ΚΝΧ

Τι είναι το KNX;

Μεγαλύτερη άνεση, μεγαλύτερη ασφάλεια, μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας: Η ζήτηση για συστήματα διαχείρισης κτιρίων αυξάνεται συνεχώς.

Είτε σε μονοκατοικία είτε σε ένα συγκρότημα γραφείων, η ζήτηση για άνεση και ευελιξία στη διαχείριση του κλιματισμού, φωτισμού και συστημάτων ελέγχου πρόσβασης αυξάνεται. Την ίδια στιγμή, η αποτελεσματική χρήση της ενέργειας γίνεται ολοένα και σημαντικότερη. Περισσότερη άνεση και ασφάλεια σε συνδυασμό με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας μπορεί ωστόσο να επιτευχθεί μόνο με ευφυή έλεγχο και την παρακολούθηση όλων των εμπλεκομένων συστημάτων. Αυτό συνεπάγεται ωστόσο περισότερες καλωδιώσεις, που εκτείνονται από τους αισθητήρες και ενεργοποιητές προς τα κέντρα ελέγχου και παρακολούθησης. Αυτή η μάζα των καλωδίων με τη σειρά του σημαίνει υψηλότερο κόστος σχεδιασμού και αύξηση του κόστους εγκατάστασης.

Η απάντηση: KNX - το παγκόσμιο πρότυπο για τον Έλεγχο κατοικιών και επαγγελματικών χώρων

Για να μεταφέρουμε τις πληροφορίες μεταξύ διαφορετικών συστημάτων ενός κτιρίου, απαιτείται ένα σύστημα που θα εξασφαλίζει ότι όλα τα συστήματα επικοινωνούν μέσω μιας κοινής γλώσσας: εν ολίγοις, ένα σύστημα όπως είναι ο κατασκευαστής και πεδία εφαρμογών ανεξάρτητη KNX Bus. Το πρότυπο αυτό βασίζεται σε περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στην αγορά, μεταξύ άλλων με συστήματα προκάτοχος KNX: ΕΤΕ, EHS και BatiBUS. Μέσω του KNX μέσο με το οποίο συνδέονται όλες οι συσκευές διαύλου (συνεστραμμένα ζεύγη, ραδιοσυχνοτήτων, ηλεκτροφόρο καλώδιο ή IP / Ethernet), είναι σε θέση να ανταλλάσσουν πληροφορίες. Συσκευές λεωφορείο μπορεί να είναι είτε αισθητήρες ή ενεργοποιητές που απαιτούνται για τον έλεγχο των κτιρίων εξοπλισμού διαχείρισης, όπως: φωτισμός, περσίδες / παντζούρια, συστήματα ασφαλείας, διαχείριση ενέργειας, θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού, σηματοδότησης και παρακολούθησης, διεπαφές με υπηρεσίες και την οικοδόμηση συστήματα ελέγχου, τηλεχειριστήριο, μέτρησης, ήχου / βίντεο έλεγχο, λευκά είδη, κλπ. Όλες αυτές οι λειτουργίες μπορούν να ελέγχονται, να παρακολουθούνται και να σηματοδοτείται μέσω ενός ενιαίου συστήματος χωρίς την ανάγκη για επιπλέον κέντρα ελέγχου.

knx_clip_image001
Φωτισμός
knx_clip_image002
Περσίδες & Ρολά
knx_clip_image003
Συστήματα Ασφαλείας
knx_clip_image004
Διαχείριση Ενέργειας
knx_clip_image005
Συστήματα HVAC

knx_clip_image006
Συστήματα παρακολούθησης
knx_clip_image007
Τηλεχειρισμός
knx_clip_image008
Μέτρηση
knx_clip_image009
Έλεγχος Ήχου / βίντεο
knx_clip_image010
Λευκά είδη